Bors de peste moldovenesc

Printeaza

Bors de peste moldovenesc din: peste mic, capete de crap, cozi de crap, crap, stiuca sau salau, morcovi, ceapa, cartofi, ardei, rosii, otet sau bors, leustean, sare.

Ingrediente:Bors de peste moldovenesc

  • 1/2 kg peşte mic, proaspăt
  • 2 capete de crap
  • 2 cozi de crap
  • 1 kg crap, ştiucă sau şalău
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 3 roşii
  • oţet sau borş
  • leuştean verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Se dau în clocot capetele de peşte, peştele mic şi cozile într-o oală cu 3-4 l apă rece, cu sare şi cu toate zarzavaturile tăiate în două. După 40 de min. se opreşte focul şi se scot o parte din legume, care se toacă.

Restul supei se pasează într-o strecurătoare, iar zeama se pune pe foc şi se mai adaugă apă. Se lasă la fiert câteva clocote, se acreşte, apoi se pun bucăţile de peşte de calitate şi legumele tocate. Se fierbe 5-10 minute, se potriveşte de sare şi se adaugă verdeaţa.

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • bors de peste moldovenesc

1 comentariu

  1. Ador borsul de peste. Este printer ciorbele mele preferate. Ca peste, de regula, folosesc crap. Ciorba de crap este delicioasa. O sa incerc si aceasta reteta pentru ca stiu ca retete moldovenesti sunt printer cele mai delicioase.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.