Bors de peste cu zeama de lamaie si patrunjel

Printeaza

Bors de peste cu zeama de lamaie si patrunjel din: peste marunt, peste mare, ceapa, telina, ardei grasi, morcovi, patrunjel, bulion, leustean, zeama de lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Retete_15

  • 1,5 peste marunt (rosioara, biban, caras, oblete, ghibort)
  • 1,5 kg peste mare (crap, somon, morun, stiuca)
  • 1 ceapa mare
  • 1 telina potrivit
  • 2-3 ardei grasi
  • 2 morcovi mari
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 linguri bulion
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 100-150 ml zeama de lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele, spălati-l, apoi puneţi la fiert în 4 l apă, peştele mărunt, împreună cu 1 linguriţă sare. După 35-40 de minute, strecuraţi supa de peşte şi în aceasta puneţi le fiert zarzavatul curăţat, spălat şi tocat mărunt.

Când zarzavatul este aproape fiert, puneţi în oală peştele mare, tăiat în bucăţi mari (ca pentru o porţie), după care lăsaţi ciorba să fiarbă încă 30- 35 de minute, la foc mic, pentru ca peştele să nu se sfărâme. Adăugaţi zeama de lămâie, bu­lionul, pătrunjelul, tocat mărunt, sare şi piper.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete morun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.