Bors de perisoare de peste

Printeaza

Bors de perisoare de peste din: crap, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii, paste fainoase, paine, oua, sare, piper, bors, patrunjel.

Ingrediente:Bors_de_perisoare_de_peste

  • 1 crap de 1 kg
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 ardei rgasi
  • 3 rosii
  • 150 g paste fainoase
  • 2 felii paine de o zi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 l bors
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli peştele, tai capul îl cureţi şi îl pui în apă rece cu un pic de oţet. Cureţi carnea de pe oase şi o toci. Capul se pune la fiert în apă rece cu sare. După ce a fiert, strecori zeama şi o pui din nou pe foc împreună cu legumele tăiate cuburi.

Amesteci carnea cu orezul, ouăle, pâinea înmuiată în apă şi bine presată, sare şi piper. Formezi perişoarele. Pui roşiile în oală peste celelalte legume, laşi să fiarbă şi apoi adaugi perişoarele. Fierbi separat pastele şi clocoteşti şi borşul.

După ce au fiert perişoarele, adaugi pastele şi borşul şi le mai laşi să dea într-un clocot. Stingi focul şi presari pătrunjelul.

Bors de perisoare de peste

Bors_de_perisoare_de_peste

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Am tot auzit de ciorba asta, dar n-am incercat niciodata sa fac perisoare de peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.