Bors de perisoare cu legume

Printeaza

Bors de perisoare cu legume cu: morcov, cartofi, ardei gras, ceapa, pasta de tomate, patrunjel, leustean, carne tocata, oua, orez, paine, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 2-3 linguri cu pas­tă de tomate
  • 1l bors
  • 1 le­gătură de pătrunjel
  • 1 legătură de leuştean

Ingrediente perişoare:

  • 500 g amestec de carne tocată
  • 2 ouă
  • 3 linguri cu orez
  • 2 felii de pâine
  • 1 ceapă
  • pă­trunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie legumele pentru ciorbă în bucăţi potrivite şi pune-le să fiarbă în  de apă cu puţină sare.

Intre timp, amestecă bine carnea tocată cu ore­zul fiert, ouăle, pâinea înmuiată în apă şi stoarsă, ceapa şi verdeaţa to­cată mărunt, sare şi piper.

Din această compoziţie, modelează cu mâna udă perişoare mici şi pune-le la fiert în oala cu zarzavat.

Adaugă pasta de tomate şi lasă să fiarbă la foc potrivit. Spre final, acreşte ciorba cu bors. Serveşte cu verdeaţă tocată deasupra.

Bors de perisoare cu legume

Ciorba de perisoare olteneasca

Ciorba de perisoare cu ardei

Ciorba de perisoare cu ardei din: carne, ceapa, morcov, pastarnac, rosii, ardei, orez. Ingrediente: 200 g carne amestec tocată 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 2 roşii 1/2 ardei capia pătrunjel 1 căniţă orez 1 ou borş 1 linguriţă făină   Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se taie mărunt, într-o oală se pun 2-3 […]

Mancarica de perisoare

Perisoare de vita cu sos de ciuperci

Perisoare de vita cu sos de ciuperci din: carne de vita, ciuperci, paine, oua, verdeata, faina, bulion, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de vită 600 g ciuperci proaspete 250 g pâine 2 ouă 1 legătură verdeaţă 1 lingură făină 2 linguri bulion 250 ml smântână sare piper ulei   Mod de preparare: […]

Tocanita Lancashire

Tocanita de cartofi si perisoare

Tocanita de cartofi si perisoare din: cartofi, morcov, ceapa, usturoi, carne de vitel, orez, ou, rosii, boia, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 1 morcov 2 cepe 2 căţei de usturoi 300 g carne tocată de viţel 1 lingură de orez 1 ou 100 ml roşii decojite pasate ulei 1/2 linguriţă de boia 1/2 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau sa gust si eu din borsul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.