Bors de miel

Printeaza

Bors de miel

Ingrediente:Bors de miel

  • 700—800 g carne de miel
  • 1 1 apă
  • 2 ceşti borş
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 păstîrnac
  • 2 cepe
  • 24 g orez
  • sare
  • leuştean
  • mărar
  • pătrunjel
  • 2 gălbenu­şuri
  • 2 linguri smîntină

Mod de preparare:

Pentru borş alegem capul, pieptul şi coastele mielului.

Curăţăm carnea de pieliţe şi o spălăm. Curăţăm bine capul ; îl opărim şi, cu un cuţit, scoatem pieliţa de pe limbă.

Sărăm şi ţinem 10 minute cu sare. Apoi punem carnea la fiert, luăm spuma, adăugăm zarzavatul tăiat mărunt. Cînd zarzavatul şi carnea au fiert, punem orezul.

Fierbem separat borşul şi îl turnăm în­cet peste zeama de miel, gustînd şi potri­vind de acru şi de sărat.

Adăugăm leuşteanul, lăsăm să dea cîteva clocote şi îl scoatem. înainte de a servi la masă, presărăm verdeaţă.

Dregem borşul de miel cu două gălbe­nuşuri şi cu două linguri de smîntînă amestecate în castron, peste care turnăm încet borşul înainte de a servi la masă.

Capul de miel se serveşte separat, pe o farfurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.