Bors de miel cu patrunjel si hasmatuchi

Printeaza

 Bors de miel cu patrunjel si hasmatuchi

Ingrediente:Bors de miel cu patrunjel si hasmatuchi

  • 1,200 kg carne de miel (cap, şi coaste)
  • 5-6 fire de ceapă verde
  • 25 g orez
  • legătură de leuştean
  • 1 legătură de hasmaţuchi
  • 1 mor­cov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 cepe mijlocii
  • 2 linguri smân­tână
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 l de borş
  • 2 l de apă

 

Mod de preparare:

Cureţi bine capul de miel şi îl freci cu sare. Cureţi şi limba de pieliţă şi tai celelalte bucăţi, apoi le pui la fiert. După ce iei spuma, pui zarzavatul tăiat mărunt, iar când totul a fiert, adaugi orezul.

Fierbi separat borşul, apoi adaugi cât de mult vrei, astfel încât să iasă ciorba acră. La sfârşit presari leuştean şi hasmaţuchi, o laşi să mai dea într-un clocot şi apoi o iei de pe foc.

Cele două gălbenuşuri le freci cu smântână şi le adaugi în momentul servirii.

Borş de miel cu pătrunjel si hasmaţuchi

Bors de miel cu patrunjel si hasmatuchi

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Imi place borsul de miel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.