Bors de miel cu orez

Printeaza

Bors de miel cu orez din: cap de miel, gat, piept, coaste, coada, orez, ceapa verde, bors, otet, morcov, pastarnac, radacina patrunjel, patrunjel verde, leustean, galbenus, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Bors_de_miel_cu_orez

  • 1 kg carne de miel (cap, gat, piept, coaste si coada)
  • 80 g orez
  • 10 fire de ceapa verde
  • 600 ml bors
  • 20 ml otet
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 legatura de leustean proaspat
  • 1 galbenus
  • 50 g smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se spala, se curata de pielite, iar capul se curata foarte bine si se elimina partile neplacute cu par.

Se sareaza si se lasa deoparte trei sferturi de ora, dupa aceea se pune la fiert intr-o oala mare. Se pune pe foc si se ia spuma.

Dupa un sfert de ora se adauga radacinile taiate cubulete. Orezul se fierbe separat, dupa care se trece sub jetul de apa rece.

Se adauga in vas dupa ce au fiert radacinoasele, apoi se potriveste de condimente.

Borsul se fierbe si el separat cu leustean. Se toarna borsul peste zeama din oala, apoi se adauga si galbenusul batut cu smantana si cu putina zeama din oala.

Daca vrem ca borsul sa ramana limpede, nu se mai pune ou si smantana (aceasta din urma adaugandu-si-o fiecare in farfurie, dupa plac; in acest caz, se scoate si leuşteanul din bors).

Daca insa am pus oul si smantana, iar leusteanul a fost pus la fiert tocat, adaugam, pentru un plus de gust, la sfarsit, patrunjel proaspat tocat.

Bors de miel cu orez

Bors_de_miel_cu_orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.