Bors de miel cu legume
PrinteazaBors de miel cu legume din: carne de miel, ceapa, morcovi, telina, bors, sare, leustean.
- 1 kg carne de miel cu os
- 250 g ceapă
- 200 g ceapă verde
- 100 g morcovi
- 100 g ţelină
- 1 l borş
- leuştean
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de miel în bucăţi potrivite, opăriţi-le, apoi treceţi-le sub jet de apă rece.
Curăţaţi morcovii şi ţelina, spălaţi-le foarte bine, tăiaţi-le în bucăţi potrivit de lungi (2-3 cm). Puneţi verdeţurile la fiert în apă rece cu sare. Adăugaţi ceapa tocată mărunt, apoi puneţi şi bucăţile de carne.
Când carnea este aproape gata, adăugaţi separat şi ceapa verde, care a fost uşor călită în ulei. După câteva clocote, luaţi vasul de pe foc, puneţi leuşteanul şi acoperiţi vasul.
Pofta buna!