Bors de linte rosie si verde

Printeaza

Bors de linte rosie si verde din: linte, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, praz, ulei, busuioc, bors, sare, piper.

Ingrediente:Bors_de_linte_rosie_si_verde

  • 500 g linte roşie şi verde
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • 1 fir de praz
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 linguriţă busuioc uscat sau 1 fir de busuioc proaspăt
  • 500 ml borş de casă
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Speli lintea verde şi o pui într-un vas de 2 litri. O acoperi cu apă fierbinte şi pui un capac. Laşi lintea să se înmoaie timp de 2 ore. Pe cea roşie nu e nevoie să o înmoi.

Cureţi şi speli legumele. Le toci mai mărunt sau mai mare, după preferinţă. Le înăbuşi în uleiul încins, pentru 3-4 minute, amestecând uşor.

Stingi cu 2 litri de apă fierbinte şi fierbi legumele împreună cu lintea verde scursă şi lintea roşie spălată. Fierbi la foc mic, timp de 20-30 de minute.

Fierbi borşul separat, îndepărtând spuma care se formează. Il torni în oală când a fiert lintea, sărezi şi condimentezi după gust şi presari busuiocul.

După câteva clocote, stingi focul şi acoperi vasul cu un capac, pentru 10-15 minute. In fiecare porţie, presari pătrunjel verde tocat mărunt.

Bors de linte rosie si verde

Bors_de_linte_rosie_si_verde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.