Bors de legume cu smantana si ardei iute

Printeaza

Bors de legume cu smantana si ardei iute din: bors, sfecla, patrunjel, telina, pastarnac, ceapa, morcovi, varza, cartofi, ardei iute, leustean, smantana, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Retete_6

  • 1 l bors
  • 200 g sfecla
  • 1 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 varza mica
  • 3 cartofi
  • 1 ardei iute
  • 1 legatura leustean
  • 150 ml smantana
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi zarzavaturile, apoi tăiaţi-le în rondele sau cubuleţe. Puneţi-le la călit în ulei, împreună cu ardeiul iute tocat mărunt. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi 2 l apă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 15 minute. Adăugaţi borşul, fiert separat, leuşteanul tocat mărunt, smântână şi potriviţi de sare. Se serveşte fierbinte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.