Bors de gaina cu taitei

Printeaza

Bors de gaina cu taitei din: gaina, ceapa, morcovi, ardei verde, ardei capia, cartofi, rosii, bors, leustean, sare, patrunjel, piper, ou, faina, sare.

Ingrediente:Bors_de_gaina_cu_taitei

  • 1 găină
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei verde
  • 2 ardei capia
  • 2 cartofi
  • 4 roşii
  • 1 litru borş
  • 1 legatura leuştean
  • sare
  • 1 legatura pătrunjel
  • piper

Pentru tăieţei:

  • 1 ou
  • 3 linguri făină
  • sare

Mod de preparare:

Se pune găina, curăţată şi spălată, în prealabil, să fiarbă în apă cu sare. După ce a început să clocotească, se adaugă legumele tăiate cubuleţe şi se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac. Între timp, într-un bol, se sparge oul, se bate cu sare şi se îngroaşă cu făina cernută până se obţine o cocă uşor de modelat cu mâna.

Se întinde cu sucitorul într-o foaie subţire şi se taie cu un cuţit fâşii subţiri. Se lasă să se usuce. După aproximativ 80 de minute, se scoate găina şi se lasă să se răcească, apoi se desface în bucăţi mai mici. Pieptul şi aripile se folosesc la alt fel de mâncare.

Separat, se pune borşul într-un ibric şi se lasă să dea în câteva clocote. Roşiile se decojesc şi se taie cubuleţe. Borşul se strecoară şi se pune în oala de ciorbă cu roşiile şi cu bucăţile de carne rămase. După ce s-au uscat, tăiţeii se pun în borş, se mai dă într-un clocot şi apoi se serveşte cu verdeaţă.

Bors de gaina cu taitei

Bors_de_gaina_cu_taitei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.