Borş de fasole
PrinteazaO reteta de bors de fasole din: fasole uscata, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, bulion, leustean si sare.
- 1/2 kg fasole uscată
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 roşie sau 1 lingură cu bulion
- 1 l borş
- leuştean verde sau uscat
- sare
Mod de preparare:
Alege fasolea bob cu bob, spal-o în 2-3 ape şi las-o la înmuiat în apă rece 5-6 ore. Schimbă apa şi pune fasolea din nou la fiert cu apă rece cât s-o acopere. După ce clocoteşte 5 minute, aruncă apa şi procedează la fel încă de două ori. Umple vasul cu 2-3 l de apă rece şi pune la fiert încă de la început păstârnacul curăţat, spălat şi netăiat.
Când bobul de fasole se desface puţin, adaugă rădăcina de pătrunjel, ceapa şi morcovul curăţate şi tocate bucăţi potrivite. Sărează după gust şi lasă să fiarbă o jumătate de oră, după care adaugă roşia tocată mărunt sau bulionul.
Fierbe borşul, ia spuma şi toarnă-l peste legume. Presară leuşteanul verde sau uscat tocat fin. Serveşte borşul cu pâine de casă mai veche sau cu mămăligă rece şi ceapă verde sau ceapă de apă, presărată cu puţină sare.
Borş de fasole
Pofta buna!
Incoming search terms:
- bors de fasole
- bors cu fasole
- bors fasole
- reteta bors de fasole
Foarte bun borsuld e fasole