Bors de fasole uscata

Printeaza

Bors de fasole uscata

Ingrediente:Bors de fasole uscata

  • 300 g fasolc boabe
  • 2 1 apă
  • 2 ceşti borş
  • 1 mor­cov
  • 1 pătrunjel
  • 1 păstîrnac
  • 2 cepc
  • sare
  • 1-2 linguri bulion de roşii
  • leuştean
  • cimbru
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare:

Alegem fasolea şi o muiem din ajun. A doua zi o punem la fiert şi după ce dă în cîteva clocote, aruncăm apa. Um­plem apoi cu apă călduţă şi punem la fiert.

Tăiem zarzavatul ca tăiţeii (morcovul prin râzătoare, iar pătrunjelul şi păstîrnacul cu cuţitul), îl opărim şi îl scurgem de apă. Cînd fasolea este pe jumătate fiartă, adăugăm zarzavatul, ceapa tăiată mărunt şi uleiul, lăsînd ca totul să fiarbă împreună.

Punem borşul la fiert cu ceapă tăiată mărunt şi puţin cimbru. Cînd fasolea este complet fiartă, strecurăm borşul în oală cîte puţin, gustînd ca să nu fie prea acru.

Prăjim bulionul de roşii în ulei fierbinte şi îl turnăm în borş. Adăugăm leuştean.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.