Bors de fasole uscata cu verdeata

Printeaza

Bors de fasole uscata cu verdeata din: fasole uscata, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, telina, rosii, leustean, bors, sare.

Ingrediente:Bors de fasole uscata cu verdeata

  • 2 pumni de fasole uscata
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 2 cepe
  • 1 telina
  • 1 cutie de rosii taiate, in suc
  • patrunjel
  • leustean verde
  • 1 cana bors
  • sare

 

Mod de preparare:

Fasolea aleasă se spală şi se pune la înmuiat din ajun în apă rece. A doua zi, se scurge şi se pune la fiert în altă apă rece. Când dă primul clocot, se schimbă apa, înlocuindu-se cu alta fierbinte.

Se adaugă ceapa tăiată mărunt. Când fasolea este pe jumătate fiartă, se adaugă zarzava-tul dat pe râzătoare.

Sarea se pune numai când fasolea este fiartă (pieliţa ei a plesnit). Se adaugă roşiile şi se mai dă în câteva clocote. La ultimul clocot se pune şi borşul.

Se serveşte cu pătrunjel verde şi leuştean verde tocat mărunt.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.