Bors de fasole uscata (varianta)

Printeaza

Bors de fasole uscata din: fasole boabe, apa, bors, morcov, patrunjel, pastarnac, ceapa, sare, bulion de rosii, leustean, cimbru, ulei.

Ingrediente:Bors de fasole uscata (varianta)

  • 300 g fasole boabe
  • 2 1 apă
  • 2 ceşti borş
  • 1 mor­cov
  • 1 pătrunjel
  • 1 păstarnac
  • 2 cepc
  • sare
  • 1-2 linguri bulion de roşii
  • leuştean
  • cimbru
  • 2-3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

 

Alegem fasolea şi o muiem din ajun. A doua zi o punem la fiert şi după ce dă în cateva clocote, aruncăm apa. Um­plem apoi cu apă călduţă şi punem la fiert.

Tăiem zarzavatul ca tăiţeii (morcovul prin razătoare, iar pătrunjelul şi păstarnacul cu cuţitul), îl opărim şi îl scurgem de apă.

Cînd fasolea este pe jumătate fiartă, adăugăm zarzavatul, ceapa tăiată mărunt şi uleiul, lăsînd ca totul să fiarbă împreună.

Punem borşul la fiert cu ceapă tăiată mărunt şi puţin cimbru.

Cînd fasolea este complet fiartă, strecurăm borşul în oală cîte puţin, gustand ca să nu fie prea acru.

Prăjim bulionul de roşii în ulei fierbinte şi îl turnăm în borş.

Adăugăm leuştean.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Bors_de_fasole_uscata_cu_legume

Borş de fasole uscată cu legume

Borş de fasole uscată cu legume din: fasole uscata, ceapa, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, apa, bors, piper, rosii, cimbru, untdelemn, patrunjel si leustean. Ingrediente: 250 g fasole uscata 2 cepe 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 1/2 telina 2 1/2 apa bors, dupa gust piper 2 rosii sau 1/2 pahar suc de […]

Bors_de_fasole_cu_ardei_gras_si_cimbru

Bors de fasole cu ardei gras si cimbru

Bors de fasole cu ardei gras si cimbru din: fasole, ceapa, ceapa verde, morcov, patrunjel, radacina telina, ardei gras, rosii, bors, sare, cimbru proaspat. Ingrediente: 1 conservă mare fasole gata fiartă 1 ceapă uscată 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 felie rădăcină ţelină 1 ardei gras 2-3 roşii 500 ml borş sare 1 fir cimbru proaspăt Mod de preparare: In […]

Bors_de_fasole_cu_ceapa

Bors de fasole cu ceapa

Bors de fasole cu ceapa din: fasole uscata, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, bulion, bors, leustean, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscata 1 ceapa 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 1 rosie sau bulion 1 l bors leustean verde sau uscat sare   Mod de preparare: Alegi fasolea bob cu bob, o speli […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.