Bors de dovlecei cu smantana
PrinteazaBors de dovlecei cu smantana din: dovlecei, ceapa, radacina de patrunjel, morcov, oua, orez, patrunjel, leustean, marar, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 800 g dovlecei
- 1 ceapa medie
- 1 radacina de patrunjel
- 1 morcov
- 2 oua
- 60 g orez
- patrunjel, leustean, marar
- smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi şi radeţi pe ochiurile mari rădăcinoasele, apoi puneţi-le la fiert într-o oală cu 1,5 1 apă rece cu sare. Când clocoteşte, adăugaţi ceapa şi orezul spălat. Când orezul s-a înmuiat, adăugaţi dovleceii, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.
Odată ce orezul este bine pătruns, puneţi borşul, fiert separat şi spumuit. Adăugaţi verdeaţă tocată mărunt şi luaţi de pe foc. Bateţi bine ouăle într-un castron, adăugaţi, puţin câte puţin, 4-5 polonice de zeamă din ciorbă, bătând mereu.
Turnaţi în ciorbă amestecul de ouă, săraţi, piperaţi şi serviţi.
Pofta buna!