Bors de dovlecei cu smantana

Printeaza

Bors de dovlecei cu smantana din: dovlecei, ceapa, radacina de patrunjel, morcov, oua, orez, patrunjel, leustean, marar, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Bors de dovlecei cu smantana

  • 800 g dovlecei
  • 1 ceapa medie
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 morcov
  • 2 oua
  • 60 g orez
  • patrunjel, leustean, marar
  • smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi radeţi pe ochiurile mari rădăcinoasele, apoi puneţi-le la fiert într-o oală cu 1,5 1 apă rece cu sare. Când clocoteşte, adăugaţi ceapa şi orezul spălat. Când orezul s-a înmuiat, adăugaţi dovleceii, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.

Odată ce orezul este bine pătruns, puneţi borşul, fiert separat şi spumuit. Adăugaţi verdeaţă tocată mărunt şi luaţi de pe foc. Bateţi bine ouăle într-un castron, adăugaţi, puţin câte puţin, 4-5 polonice de zeamă din ciorbă, bătând mereu.

Turnaţi în ciorbă amestecul de ouă, săraţi, piperaţi şi serviţi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.