Bors de dovlecei cu smantana si ou

Printeaza

Bors de dovlecei cu smantana si ou din: dovlecei, ceapa, ardei gras, radacina de telina, patrunjel, ulei, bors, sare, patrunjel, marar, smantana, ou.

Ingrediente:Bors_de_dovlecei_cu_smantana_si_ou

  • 2 dovlecei
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • o felie radacina telina
  • o radacina patrunjel
  • o lingura ulei
  • 600 ml bors
  • sare

pentru servit:

  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 200 g smantana
  • un ou

 

Mod de preparare:

In oala de fiert se pune morcovul curăţat, spălat şi dat pe râzătoare, la călit. Apoi, se adaugă ceapa, ardeii şi cele două rădăcinoase. Se lasă un pic, se acoperă cu apă şi se fierbe 10 minute.

Se pun dovleceii tăiaţi cuburi şi se lasă 10 minute la fiert. Intre timp, se fierbe borşul.

Se acreşte cu borş, iar oul se bate si se amestecă bine cu smântână. Se pune din zeama din oală peste amestecul de ou, se amestecă şi apoi se toarnă în oală. Se potriveşte de sare şi se serveşte cu pătrunjel si mărar.

Bors de dovlecei cu smantana si ou

Bors_de_dovlecei_cu_smantana_si_ou

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.