Bors de dovlecei cu iaurt
PrinteazaBors de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, orez, ulei, bors, iaurt, leustean verde.
Ingrediente:
- 1/2 kg dovlecei
- 1-2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- 2 cepe
- o ceasca de orez
- 3-4 linguri ulei
- 1 l bors
- 400 g iaurt
- leustean verde
Mod de preparare:
Se rad morcovul, pastarnacul, telina pe ochiuri mari, iar ceapa curatata se toaca marunt. Intr-o oala cu ulei se calesc legumele pana se inmoaie putin. Se adauga orezul, apa cat sa acopere si totul fierbe 25-30 de minute la foc mic.
Cand legumele sunt aproape fierte se pune borsul, dat separat in clocot si iaurtul batut cu cateva linguri de zeama fierbinte. Se mai da un clocot si se presara verdeata.
Pofta buna!