Bors de cartofi cu verdeata

Printeaza

Bors de cartofi cu verdeata din: cartofi, ceapa, morcovi, ulei, bos, verdeatta, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Bors de cartofi cu verdeata

  • 600 g de cartofi
  • 100 g de ceapa
  • 100 g de morcovi
  • 2-3 radacini de patrunjel
  • 50 g de unt sau ulei
  • 1/2 l de bors
  • verdeata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curata morcovii, patrunjelul si ceapa, apoi se spala. Se taie ceapa marunt si se pune la inabusit intr-un vas cu untul infierbantat pana se inmoaie.

Se adauga morcovii si patrunjeii taiati julien si se lasa sa se mai inabuse inca 10 minute, dupa care se stinge cu 2,5 l de apa calda.

Se adauga cartofii taiati cuburi mici, sare, piper boabe si se mai lasa sa fiarba pana sunt gata cartofii.

Se adauga borsul fiert separat si curatat de spuma, se lasa sa mai dea cateva clocote, se potriveste de sare si se trage vasul de pe foc.

Se serveste cu verdeata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.