Bors cu perisoare de pui, verdeata si ardei iute

Printeaza

Bors cu perisoare de pui, verdeata si ardei iute din: piept de pui, orez, ou, sare, piper, smantana, bors, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosie, ardei, galbenusuri, sare.

Ingrediente:Bors_cu_perisoare_de_pui_verdeata_si_ardei_iute

Pentru perişoare:

  • 500 g piept de pui, tocat
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Pentru ciorbă:

  • 200 ml smântână
  • 250 ml borş
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • ¼ țelină
  • 1 ceapă
  • 1 roşie
  • 1 ardei
  • 2 gălbenuşuri
  • sare

 

Mod de preparare:

Zarzavatul se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în ulei. Se adaugă peste el aproximativ 3 litri de apă şi se lasă să fiarbă. Separat, carnea tocată se amestecă cu oul, orezul, sarea şi piperul. Se fac perişoare de mărimea unei nuci şi se pun cu grijă în zeama fierbinte. Se lasă să fiarbă aproximativ 45 minute la foc mic. Se adaugă roşia, ardeiul şi sare.

Se probează perişoarele, daca sunt fierte şi se adaugă borşul. Se lasă să clocotească şi apoi se stinge focul. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu smântâna şi zeamă fierbinte. Amestecul se toarnă în oala de ciorbă.

Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, după gust şi cu ardei iute.

Bors cu perisoare de pui, verdeata si ardei iute

Bors_cu_perisoare_de_pui_verdeata_si_ardei_iute

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata borsul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.