Bors cu perisoare de peste si smantana

Printeaza

 

O reteta de bors cu perisoare de peste din: crap, morcovi, radacina de patrunjel, faina, smantana, leustean, ceapa si ardei gras.Bors cu perisoare de peste si smantana

Ingrediente :

  • cap, şira spinării şi coada peştelui
  • făină
  • 1 litru borş
  • 1 pahar mic cu smântână
  • leuştean
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 ardei graşi

 

Mod de preparare:

Cureţi şi 2 morcovi, 2 cepe, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 ardei graşi. Le tai cuburi (cât poţi de mărunt) şi le pui să fiarbă în apă rece cu sare. După ce au fiert legume­le pui peştele şi laşi să fiarbă şi la 10 minute adaugi borşul.

Pui făină în amestecul pentru perişoare până ce carnea tocată are un aspect legat astfel încât să poţi forma perişoarele. Lei cu linguriţa din amestec, for­mezi perişoarele între palme şi le pui deoparte.

Dai focul mic, pui perişoarele uşor (una câte una) şi laşi să fiarbă. Ele se vor ridica atunci când sunt fierte. Tragi oala deoparte, o laşi să se răcească şi o dregi cu smântână.

Bors cu perisoare de peste si smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.