Borş cu legume umplute

Printeaza

Borş cu legume umplute din: oase, carne macra, orez, ardei grasi, dovlecei, rosii, oua, ceapa, ulei, bors, marar, sare, piper, marar sau patrunjel.

Ingrediente:Borş cu legume umplute

  • 2-3 oase
  • 600 g carne macră
  • 100 g orez
  • 6 ardei graşi (mai mici)
  • 3 dovlecei
  • câteva roşii
  • 2-3 ouă
  • 2-3 cepe
  • 1 lingură ulei
  • 11 borş
  • mărar
  • leuştean şi pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui oasele la fiert în apă cu sare şi o ceapă tocată astfel încât să obţii o supă. Intre timp treci carnea de două ori prin maşina de tocat, prima dată simplă, a doua oară împreună cu ceapa rămasă, tăiată şi călită puţin cu o lingură de grasime.

Adaugi orezul opărit, o parte din verdeaţa tăiată mărunt, sare, piper şi albuşurile bătute. Amesteci şi cu această compoziţie umpli ardeii graşi curăţaţi şi dovleceii curăţaţi şi tăiaţi in jumătate cărora le-ai scos miezul.

Aşezi legumele umplute într-un vas larg peste care torni supa de oase şi laşi să fiarbă încet timp de o oră. Adaugi roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe şi tăiate mărunt, borşul fiert separat, sare după gust, leuşteanul tăiat mărunt şi mai laşi să dea într-un clocot.

După ce iei oala de pe foc, dregi borşul cu gălbenuşurile amestecate cu verdeaţa rămasă tocată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.