Bors cu hribi, hrean si piept de porc

Printeaza

Bors cu hribi, hrean si piept de porc din: piept de porc afumat, cartofi, hribi uscati, ceapa,  smântână, hrean, ulei, dafin, bors, usturoi, sare, oua, carnati.

Bors_polonez_cu_hribi_hrean_si_piept_de_porc

Ingrediente:

  • 300 g piept de porc afumat
  • 6 cartofi
  • 2-3 hribi uscaţi
  • o ceapă
  • 4 linguri smântână
  • 2 linguri hrean ras
  • o lingură ulei
  • 2 foi dafin
  • 6 boabe piper
  • 700 ml borş
  • 4 căţei usturoi
  • sare

Pentru servit:

  • ouă fierte tari
  • cârnati

Mod de preparare:

Pieptul afumât se pune întreg la fiert, 10 minute, aco­perit de apă. Se adaugă cartofii tăiati cuburi, hribii, foile de dafin, piperul, usturoiul feliat. Se lasă 30 de minute pe foc.

Se scoate pigptul afumat, se lasă să se răcorească, se taie cuburi si se readaugă în oală. Când au fiert cartofii, se pun ceapa tocată srcălită în puţin ulei si borşul fiert separat.

Se mai lasă la fiert 10 minute, se fi adaugă smântână si hreanul, se verifică gusţul de sare şi se serveşte cu sferturi de ou fiert şi cârnati prăjiţi.

Bors cu hribi, hrean si piept de porc

Bors_polonez_cu_hribi_hrean_si_piept_de_porc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.