Bors cu fasole si ciuperci

Printeaza

Bors cu fasole si ciuperci din: fasole albă uscată, manătărci, ceapa, morcov, rădăcină de pătrun­jel, păstarnac, borş, sare.

Ingrediente:Bors cu fasole si ciuperci

  • 300 grame de fasole albă uscată
  • 200 grame de manătărci
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrun­jel
  • 1 păstarnac
  • 1 litru de borş
  • sare

 

Mod de preparare:

Ciupercile se spală în apă rece, apoi se lasă la înmuiat peste noapte în apă călduţă. Fasolea se pune şi ea, separat, la înmuiat, schimbînd apa de cîteva ori.

A doua zi, se pune fasolea la fiert, iar, după primul clocot, se schimbă apa, folosind, însă, tot apă fierbinte, încălzită separat.

In a doua apă, se pun ceapa şi rădăcinoasele tăiate mărunt, apoi se adaugă ciupercile tăiate în feliuţe subţiri. După ce au fiert toate, se pune şi borşul, lăsîndu-se să mai dea în clo­cot încă o dată.

După ce se ia de pe foc, se lasă la răcit, apoi se pune pătrunjel verde.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.