Bors cu fasole si ciuperci
PrinteazaBors cu fasole si ciuperci din: fasole albă uscată, manătărci, ceapa, morcov, rădăcină de pătrunjel, păstarnac, borş, sare.
Ingrediente:
- 300 grame de fasole albă uscată
- 200 grame de manătărci
- 3 cepe
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 păstarnac
- 1 litru de borş
- sare
Mod de preparare:
Ciupercile se spală în apă rece, apoi se lasă la înmuiat peste noapte în apă călduţă. Fasolea se pune şi ea, separat, la înmuiat, schimbînd apa de cîteva ori.
A doua zi, se pune fasolea la fiert, iar, după primul clocot, se schimbă apa, folosind, însă, tot apă fierbinte, încălzită separat.
In a doua apă, se pun ceapa şi rădăcinoasele tăiate mărunt, apoi se adaugă ciupercile tăiate în feliuţe subţiri. După ce au fiert toate, se pune şi borşul, lăsîndu-se să mai dea în clocot încă o dată.
După ce se ia de pe foc, se lasă la răcit, apoi se pune pătrunjel verde.
Pofta buna!