Bors clasic de sfecla rosie

Printeaza

Bors clasic de sfecla rosie din: sfecla, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, bors, apa, sare.

Ingrediente:Bors clasic de sfecla rosie

  • 0 sfeclă mai mare sau 2 mai mici
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 2 păstârnaci
  • o jumătate telină
  • o ceapă
  • 1 l borş
  • 1,5 l apă
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spală bine sfecla, se curăţă de coajă şi se dă prin răzătoarea mare. Se spală şi se rad celelalte legume; acestea se pun la fiert cu jumătate din cantitatea de sfeclă, să fiarbă descoperite. Restul de sfeclă se pune în borşul fiert, ca să-l înroşească.

Când legumele sunt fierte se strecoară borşul direct în oală şi se mai lasă să fiarbă încă puţin. Este bun servit cu smântână şi mămăliguţă caldă.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ciorba sau borsul de sfecla este foarte bun. Se stie ca sfecla este in aliment deosebit de nutritiv. As adauga si smantana la aceasta reteta si as servi si cu ardei iute., dar fara mamaliguta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.