Bors din cap de crap

Printeaza

Bors din cap de crap din: capete de crap, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, rosii, ardei, ulei, bors, orez, patrunjel, leustean, sare.

Ingrediente:Bors_din_cap_de_crap

  • 1 kg capete de crap
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 500 g rosii
  • 1 ardei
  • 50 ml ulei
  • 750 ml bors
  • 2 linguri orez
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ceapa, ardeiul, morcovii şi albitura. Le toci şi le pui la fiert într-un litru şi jumătate de apă rece cu sare şi ulei. Alegi orezul, îl speli şi îl adaugi în apa care fierbe. Cureţi capetele de peşte, scoţi osul amar şi le speli.

Când legumele sunt pe jumătate fierte, adaugi capetele de crap. Speli roşiile şi le elimini pieliţele după ce le opăreşti în apă clocotită. Le dai prin răzătoarea mare sau prin maşina de tocat. Sucul obţinut îl torni în zeama în care fierb celelalte ingrediente.

Separat, fierbi borşul împreună cu leuşteanul. Il torni peste zeama din cealaltă oală. Adaugi pătrunjelul tocat. Serveşti borşul de peşte cât e cald.

Bors din cap de crap

Bors_din_cap_de_crap

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Sorina Apetroiei

    Cea mai bune ciorba asta este

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.