Bors calugaresc cu rosii

Printeaza

Bors calugaresc cu rosii din: cartofi, ceapa, bors, dovlecel, morcovi, telina, fasole verde, ardei, rosii, varza alba, sare, leustean, patrunjel, piper, ulei de masline.

Ingrediente:Bors calugaresc cu rosii

  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 500 ml bors
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 100 g fasole verde
  • 2 ardei
  • 6 rosii
  • 4-5 frunze de varza alba
  • sare
  • leustean
  • 4-5 frunze de patrunjel verde
  • piper
  • 1-2 linguri de ulei de masline

 

Mod de preparare:

Cureti si speli toate legumele. Tai cubulete potrivite sau rondele, dupa preferinta si le pui la fiert in apa cu un praf de sare. Dupa ce au fiert, pui uleiul de masline, adaugi piperul si acoperi cu un capac. Mai lasi sa fiarba la foc potrivit. Intre timp, oparesti rosiile, le cureti de coaja, le pasezi cu blenderul si le pui in oala cu legumele fierte. Mai lasi sa dea cateva clocote, la foc mic.

Separat, pui sa fiarba borsul timp de 3- 4 minute, pana da in clocot, apoi il torni in oala peste celelalte legume. Servesti borsul calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.