Ansoa prăjita – Boquerones fritos

Printeaza

Mare parte din anşoa pescuită în întreaga lume este conservată fie prin sarare, fie prin marinare, în conservă sau în borcane.

In bucătăria mediteraneeană, însă, si în special în partea de nord-est a Spaniei şi în sudul Franţei, anşoa a fost dintotdeauna consumată proaspătă.

Boquerones fritos este o mâncare spaniolă care constă în anşoa proaspătă prăjită.

Aceasta se poate servi ca aperitiv la o masă, dar figurează şi în meniurile tapas-urilor.

Anşoa nu are nevoie de metode de preparare prea sofisticate.

De obicei, se îndepărtează doar capul, apoi se taie în două şi se scoate şira spinării.

După aceea, se dă prin ou şi prin făină, care formează împreună un înveliş de aluat delicat, şi se prăjesc rapid în ulei de măsline încins.

In mod tradiţional, se serveşte doar cu câteva bucăţele de lămâie care pot fi stoarse deasupra sau cu un mic bol de alioli, maioneza spaniolă cu usturoi.

Boquerones_fritos_09

Ansoa prăjita – Boquerones fritos

Boquerones_fritos_12

 

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Tartine aromate cu ansoa

Tartine aromate cu ansoa

Tartine aromate cu ansoa din: ansoa marinat, rosii, chifle, piper, boia. Ingrediente: 200 g anșoa marinat 2 roșii 2 chifle piper boia de ardei dulce   Mod de preparare: Se taie chiflele pe jumătate, pe lung și se prăjesc. Se taie roșiile rondele groase de 1cm. Se scot bucățile de anșoa din marinată și se […]

Pasta de ansoa cu verdeata

Pasta de ansoa cu verdeata 

Pasta de ansoa cu verdeata din: ulei, usturoi, ansoa, patrunjel, busuioc, lamaie, galbenus. Ingrediente: 50 ml de ulei 4 căţei de usturoi tăiaţi mărunt 50 de fileuri de anşoa 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură de busuioc proaspăt tocat o lămâie 3 gălbenuşuri   Mod de preparare: Fierbeţi într-un castron, timp de 15 minute, […]

 

Ansoa_umplute

Ansoa umplute

08Ansoa umplute din: ansoa, ou, faina, pesmet, ulei, lamaie. Ingrediente: per peşte câte 1 file de anşoa la borcan 500 g anşoa proaspăt 1 ou făină 4 linguri de pesmet ulei de măsline pentru prăjit câteva felii de lămâie   Mod de preparare: Fileurile de anşoa se pun în apă rece. Intre timp, peştii proaspeţi […]

Bruschete cu fructe de mare

Bruschete cu ansoa, avocado si ardei iute

Bruschete cu ansoa, avocado si ardei iute din: avocado coapte, fileuri de anşoa, paine, rosii cherry, ardei iute verde, patrunjel, lamaie, busuioc, sare. Ingrediente: 2 avocado coapte 12 fileuri de anşoa 6 felii de pâine 3 roşii cherry 1 ceapă mică 1 ardei iute verde (opţional) câteva fire de pătrunjel zeama de la 1 lămâie busuioc pentru […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.