Burger de curcan

Printeaza

O reteta de burger de curcan din: lapte, faina, drojdie, ulei, sare, carne de curcan, ceapa, usturoi, sare, piper, patrunjel, frunze de menta, cimbru, rosii, varza, zeama de lamaie, ketchup, maioneza si mustar.

Ingrediente:Burger de curcan

pentru 8 chifle:

  • 200 ml lapte
  • 350 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei
  • sare

pentru umplutura:

  • 475 g carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel (cateva zfire, dupa gust)
  • 3-4 frunze de menta
  • cateva frunzulite de cimbru (verde)

pentru final:

  • 2-3 rosii
  • 1 varza micuta
  • zeama de lamaie
  • ketchup
  • maoioneza
  • mustar

 

Mod de preparare:

Pregăteşti chiflele aşa: Amesteci ingredientele cu drojdia înmuiată în lapte şi frămânţi, apoi laşi aluatul la dospit timp de 45 de minute. După acest timp, formezi chiflele, le mai laşi la crescut în tavă, le ungi cu ou bătut, presari susan şi le coci.

Pregăteşti umplutura aşa: Cureţi ceapa şi usturoiul şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici, iar verdeaţa o toci. Amesteci toate ingredientele.

Omogenizezi compoziţia, potriveşti gustul de sare şi de piper, amesteci şi fotmezi burgerii (ies în jur de 8-9 burgeri, potriviţii ca mărime) după mărimea chiflelor, ţinând cont că se mai strânge puţin carnea la gătit.

Aşezi burgerii pe hârtie de copt şi îi dai la frigider pentru 30 de minute. Incingi grătarul (îl poţi unge mai întâi cu puţin ulei) şi frigi burgerii la foc iute, 5 minute pe fiecare parte şi, mai apoi, 3 minute pe fiecare parte, la foc mediu spre mic.

Când s-au fript burgerii, feli-ezi nişte roşii, tai fideluţă un pic de varză proaspătă pe care o freci cu puţină sare şi cu puţină zeamă de lămâie.

Tai chiflele în două (nu complet) şi aşezi varza, o felie de roşie, burger, felie de roşie şi iar varză. Inchizi burgerul cu capacul chiflei. Consumi burgerii cu ketchup, maioneză, muştar sau simplu, fără niciun adaos.

Poţi adăuga în umplutură şi restul de ou bătut ce a rămas de la unsul chiflelor, precum şi miezul de la o felie de pâine, înmuiat şi stors.

Burger de curcan

Burger de curcan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.