Bomboane din morcovi

Printeaza

Bomboane din morcovi din: morcovi, zahar, apa, zahar vanilinat, scortisoara, nuci, unt.

Ingrediente:Bomboane_din_morcovi

  • 1/2 kg morcovi
  • 125 g zahar
  • 100 ml apa
  • un pachet zahar vanilinat
  • o lingurita scortisoara
  • 100 g nuci macinate grosier
  • 10 g unt

pentru servit:

  • nuca de cocos

 

Mod de preparare:

Morcovii se spală şi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mici. Se pun apoi într-o tigaie cu margini înalte împreună cu untul, scorţisoara, zahărul şi zahărul vanilinat.

Se lasă puţin să se topească untul şi zahărul si imediat se adaugă apa. Se lasă la fiert până ce apa se evaporă şi morcovii sunt moi. Se amestecă mereu pentru a evita caramelizarea. Se lasă la răcit.

Amestecul de morcovi se mixează pentru a obţine o pastă fină în care se adaugă nucile. Se pune într-o tavă unsă cu foarte puţin ulei şi se dă la rece pentru o oră.

Apoi, se rupe mici bucăţi care, între palme, se transformă în bile. Se trec toate bilele prin nucă de cocos si se aşază pe un platou.

Bomboane din morcovi

Bomboane_din_morcovi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.