Bomboane de cocos

Printeaza

O reteta delicioasa de bomboane cu: fulgi de cocos, zahar, lapte concentrat.

Ingrediente:Bomboane de cocos

  • 250 g fulgi de nucă de cocos
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri mari de lapte concentrat

Ingrediente decor:

  • 100 g fulgi de nucă de cocos

 

 

 

Mod de preparare:

La foc mic se fierbe lap­tele cu zahărul. Când începe să-şi schimbe culoarea spre bej-maroniu, se adaugă cele 250 g de fulgi de nucă de cocos. Se amestecă pe foc.

In momentul în care amestecul se detaşează de vas şi nu se mai lipeşte, se trage vasul de pe foc şi se lasă să se răcorească puţin, dar nu complet.

Cu o linguriţă se ia din pasta răcorită şi, cu palmele uşor unse cu ulei, se modelează biluţe. Se trec prin cele 100 g de fulgi şi apoi se aşază, una câte una, la distanţă pe masa tapetată cu hârtie, să se usuce.

Bomboane de cocos

Bomboane de cocos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.