Bomboane cu migdale si stafide
PrinteazaBomboane cu migdale si stafide din: migdale, stafide, scortisoara, pudra de roscove, fulgi de cocos, portoala, fructe goji, seminte de susan.
- 200 g migdale decojite sau nuci
- 1 cana stafide
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 portocala
- 1 lingura fulgi de cocos
- 2 linguri pudra de roscove
- 1 lingurita fructe goji
- optional, 1 lingurita seminte de susan
Mod de preparare:
Macini în râşniţa pentru cafea migdalele sau nucile, până obţii un praf fin. într-un blender sau în robotul de bucătărie, adaugi stafidele, scorţişoara, goji, coaja rasă şi zeama de la portocală. Le mixezi la turaţie mare, până când stafidele se mărunţesc şi capătă consistenţa unei marmelade.
Amesteci „făina” de migdale cu pasta de stafide. Vei obţine un aluat moale, uşor modelabil, de consistenţa plastilinei. Cu mâinile umede, formezi sfere mici, de dimensiunea unei nuci, pe care le rostogoleşti prin pudra de roşcove, apoi prin fulgii de nucă de cocos sau numai prin una dintre acestea ori prin susan.
Păstrezi bomboanele în frigider pentru cel puţin 1 oră.
Bomboane cu migdale si stafide
Pofta buna!