Bomboane cu migdale si stafide

Printeaza

Bomboane cu migdale si stafide din: migdale, stafide, scortisoara, pudra de roscove, fulgi de cocos, portoala, fructe goji, seminte de susan.

Ingrediente:Bomboane_cu_migdale_si_stafide

  • 200 g migdale decojite sau nuci
  • 1 cana stafide
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 portocala
  • 1 lingura fulgi de cocos
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 1 lingurita fructe goji
  • optional, 1 lingurita seminte de susan

 

Mod de preparare:

Macini în râşniţa pentru cafea migdalele sau nucile, până obţii un praf fin. într-un blender sau în robo­tul de bucătărie, adaugi stafidele, scorţişoara, goji, coaja rasă şi zeama de la portocală. Le mixezi la turaţie mare, până când stafidele se mărunţesc şi capătă consistenţa unei marmelade.

Amesteci „făi­na” de migdale cu pasta de stafide. Vei obţine un aluat moale, uşor modelabil, de consistenţa plastilinei.  Cu mâinile umede, for­mezi sfere mici, de dimen­siunea unei nuci, pe care le rostogoleşti prin pudra de roşcove, apoi prin fulgii de nucă de cocos sau numai prin una dintre acestea ori prin susan.

Păstrezi bomboanele în frigider pentru cel puţin 1 oră.

Bomboane cu migdale si stafide

Bomboane_cu_migdale_si_stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.