Bomboane în crustă de fistic

Printeaza

O reteta de bomboane in crusta de fistic din: biscuiti, faina de migdale, unt, rom, sirop de artar, sare, cafea, frisca, fistic si zahar.

Ingrediente:Bomboane în crustă de fistic

  • 300 g biscuiti
  • 100 g faina de migdale
  • 150 g unt
  • 100 ml rom natural
  • 30 ml sirop de artar
  • un praf sare
  • un pliculet cafea instant
  • 50 ml frisca naturala lichida
  • 300 g fistic fara sare
  • zahar

 

Mod de preparare:

Se pisează biscuiţii şi se pun într-un bol mai mare din plastic. Se adaugă făina de migdale si untul moale. Se pun într-un vas cafeaua instant stinsă în puţină apă, romul, sarea, frişca lichidă si siropul de arţar şi se încorporează toate amestecând uşor cu o lingură de lemn până se obţine o compoziţie potrivit de tare.

Se iau bucăţele mici din compoziţie, se formează biluţe şi se pun pe un platou mare, să nu se lipească între ele. Se macină fisticul şi se amestecă împreună cu zahărul.

Bomboanele se trec apoi prin fistic măcinat şi se asază în bombonieră. Se lasă 2-3 ore înainte de a fi servit.

Bomboane în crustă de fistic

Bomboane în crustă de fistic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.