Bolinhos de Bacalhau

Printeaza

Bolinhos de Bacalhau din: cod, unt, arpagic, patrunjel, ceapa, lapte, cartofi, faina, paprica, oua, ulei.

Bolinhos de Bacalhau

Ingrediente:

  • 450 g cod uscat şi desărat
  • o linguriţă de unt
  • două lin­guriţe de arpagic proaspăt tocat
  • două linguriţe de pătrunjel proaspăt tocat
  • 150 g ceapă tocată mărunt
  • 240 ml lapte
  • 450 g cartofi fierţi şi pisaţi
  • 3 linguriţe de făină
  • o jumătate de linguriţă de paprica
  • 3 ouă bătute spumă
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se usucă peştele desărat şi apoi se pune la fiert timp de 25-30 de minute. Se dezosează şi se îndepărtează pielea. Se toacă peştele foarte mărunt.

Bolinho_de_bacalhau_05

Se topeşte untul într-o tigaie mare, adăugând arpagicul, pătrunjelul, ceapa şi peştele. Se lasă pe foc până când ceapa devine translu­cidă, apoi se ia vasul de pe foc şi se adaugă restul ingredientelor. Se amestecă până când compoziţia se răceşte.

Bolinho_de_bacalhau_07

Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se pudrează mâinile cu făină şi din compoziţia de mai sus se realizează nişte biluţe de mărime potrivită. Se prăjesc în uleiul închis şi se scot pe şerveţele, ca să nu reţină ulei.

Bolinho_de_bacalhau_10

Bolinhos de Bacalhau

Bolinho_de_bacalhau_12

Poftă bună!

1 comentariu

  1. uite o reteta interesanta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.