Boboc de raţă pe varză

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de boboc de rata pe varza din: boboc de rata, varza, ulei, boia sau bulion, boabe piper si sare.

Ingrediente:Boboc de raţă pe varză

  • 1 boboc mare de raţă
  • 1 varză
  • ulei
  • 1 linguriţă boia sau 1 lingură bulion
  • 10 boabe de piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi bobocul de raţă, îl speli, îl sărezi şi-l pui întreg într-o tavă cu puţin ulei şi câteva lin­guri de apă. Dai la cuptor şi ai grijă să ungi mereu bobocul cu sosul din tavă. îl laşi la fră­gezit, dar nu-l frigi de tot.

Tai mărunt varza, dacă este acră o scurgi de zea­mă să mai piardă din acreală. O căleşti cu puţin ulei, potriveşti de sare, adaugi boia de ardei, iar dacă varza este dulce, pui bulion de roşii şi boabe de piper.

Răstorni varza în tava în care ai fript raţa, aşezi raţa deasupra şi dai tava la cuptor până se rumeneşte.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.