Boboc de rata cu gulii

Printeaza

Boboc de rata cu gulii

Ingrediente:Boboc de rata cu gulii

  • 2 boboci de rată
  • 6-8 gulii
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă făină de cartofi sau de grau
  • 1 pahar de vin
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 ceaşcă zea­mă de carne
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pîrlim şi curăţăm, de intestine bobocii de raţă, apoi îi spălăm şi îi ştergem cu un şervet. Dăm sare şi punem bobocii în­tr-o cratiţă cu unt fierbinte, ceapă tăiată mare şi mirodenii după gust. Acoperim cratiţa cu capacul şi dăm 45 minute la cuptor. Stropim păsările cu sucul lor şi întoarcem bucăţile de ceapă fără să le sfărîmăm.

In timp ce se frig bobocii, pregătim guliile. Le curăţăm de coajă, le tăiem în opt părţi şi le înăbuşim în zeama lor, pînă sînt pe jumătate gata. Rumenim în unt zahăr pisat, adăugăm guliile, turnăm vinul şi lăsăm să fiarbă înăbuşit.

Cînd guliile se acoperă cu un strat subţire şi lucios de zahăr, tăiem bobocul în bucăţi, îl aşezăm în farfurie şi aranjăm împrejur grămăjoare de ceapă rumenită, alternînd cu gulii.

Curăţăm de grăsime sosul rămas în cratiţă de la boboci, îl îndoim cu vin alb şi cu zeamă de carne şi îl lăsăm să scadă înăbuşit pînă rămîne jumătate. Turnăm vin în făina de cartofi şi răsturnăm com­poziţia în cratiţă. Cînd sosul se îngroaşă, îl strecurăm şi îl turnăm peste raţă sau îl servim în sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.