Blinii cu sos de fructe

Printeaza

Blinii cu sos de fructe din: faina, praf de copt, lapte de soia, ou, curmale, gutui, ananas, scortisoara, vin, zahar tos, sare, lamaie, ulei, menta, frisca.

Ingrediente:Blinii_cu_sos_de_fructe

  • 250 g faina
  • o lingura cu praf de copt
  • 250 ml lapte de soia
  • un ou
  • 8 curmale
  • doua gutui
  • o conserva de ananas
  • o lingurita cu scortisoara
  • 200 ml vin alb demisec
  • 20 g zahar tos
  • sare
  • o lamaie
  • ulei pentru prajit
  • menta
  • frisca

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă laptele de soia rece cu sucul şi coaja rasă de la jumătate de lămâie, praful de copt, oul şi un vârf de linguriţă cu sare. Se adaugă zahărul tos, puţină scorţişoară şi la urmă făina. Se amestecă bine cu un tel ca să se omogenizeze aluatul şi se lasă să se odihnească zece minute.

Se încinge o tigaie, se unge cu ulei, se toarnă din aluat şi se coace câteva minute pe ambele părţi. Se procedează la fel ;u restul aluatului şi bliniile se pun pe o farfurie. Gutuile se curăţă de puf şi seminţe, se taie cuburi şi se stropesc cu sucul de lămâie rămas. Se pun într-o cratiţă împreună cu vinul alb, curmalele şi scorţişoara şi se fierb zece minute.

Se adaugă ananasul din conservă cu tot cu sirop, restul de coajă de lămâie rasă şi se fierbe totul până scade sosul format. Se lasă să se răcească puţin şi se serveşte impreuna cu bliniile. Se servesc atat calde, presarate cu menta tocata, cat si reci, decorate cu frisca.

Blinii cu sos de fructe

Blinii_cu_sos_de_fructe

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea am mai vazut retete cu blinii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.