Blinii cu somon

Printeaza

Blinii cu somon din: iaurt, lapte, faina, praf de copt, sare, spanac, oua, marar, somon afumat, smantana, branza de vaci, vin alb, piper, ulei.

 

Ingrediente:Blinii_cu_somon

  • 250 ml iaurt
  • 100 ml lapte dulce
  • 250 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • o lingurita cu sare
  • 200 g spanac
  • doua oua
  • o legatura de marar
  • 300 g somon afumat
  • 200 ml smantana
  • 100 g branza de vaci
  • 50 ml vin alb sec
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Iaurtul se pune intr-un bol impreuna cu laptele dulce rece, praful de copt, jumatate de lingurita cu sare si piper dupa gust.

Se adauga ouale mixate separat pana si-au dublat volumul, putin marar tocat, faina cernuta si se mixeaza totul pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece circa o ora.

Se incinge o tigaie, se unge cu ulei si se toarna din loc in loc cate o lingura de aluat. Se coc bliniile pe ambele parti doua-trei minute, apoi se scot pe un platou.

Branza de vaci se mixeaza impreuna cu smantana si vinul alb, restul de sare si piper dupa gust. Se adauga marar tocat, se amesteca si se introduce la rece 30 de minute.

Se pune crema de branza pe blinii, se asaza frunze de spanac crud si bucati subtiri de somon afumat, se presara cu marar tocat si se servesc imediat sau se introduc la rece pentru 20 de minute, acoperite cu folie alimentara.

Blinii cu somon

Blinii_cu_somon

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata blinii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.