Blini cu ciuperci si smantana

Printeaza

Blini cu ciuperci si smantana din: oua, faina de grau, faina de hrisca, drojdie, lapte, unt, sare, ciuperci, usturoi, ulei de masline, piper, cimbru uscat, smantana.

Ingrediente:Blini_cu_ciuperci_si_smantana

aluat:

  • 3 oua
  • 150 g faina de grau
  • 150 g faina de hrisca
  • 1/2 cub de drojdie
  • 500 g lapte caldut
  • 2 linguri unt topit
  • 1 praf sare
  • 3 linguri unt

in plus:

  • 250 g ciuperci proaspete (bureti, iutari, galbiori)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 200 g smantana

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Se amestecă cele 2 sorti­mente de făină. Se dizolvă drojdia în lapte şi se amestecă împreună cu untul, gălbenuşurile şi sarea.

Se acoperă şi se lasă să crească la căldură cca 20 min. Se ţin albuşurile la frigider, apoi se bat; se înglobează în aluat.

Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se toarnă înăuntru o lingură de aluat; se prăjeşte 1-2 min. pe fiecare parte, apoi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie. Se curăţă ciupercile.

Se toacă usturoiul şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă ciupercile şi se prăjesc până ce se evaporă lichidul; se condimentează cu sare, piper şi cimbru.

Se ser­vesc blini cu smântână şi ciuperci.

Blini cu ciuperci si smantana

Blini_cu_ciuperci_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.