Blinele din cremă de Emmentaler

Printeaza

O reteta delicioasa de blinele din crema de emmentaler din: lapte, emmentaler, faina de grau, faina de orez, unt, oua, galbenusuri, pesmet, nucsoara, ulei de floarea soarelui, sare si piper.

Ingrediente:Blinele din cremă de Emmentaler

  • 750 ml lapte
  • 200 g Emmentaler
  • 150 g faină de grâu
  • 50 g faină de orez
  • 30 g unt
  • 4 ouă
  • 4 gălbenuşuri
  • pesmet
  • nucşoară
  • ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cerne cele două tipuri de faină şi amestecă-le într-un cas­tron cu ouăle întregi şi cu gălbenuşurile bătute. Adaugă laptele turnat în fir subţire, sare, piper şi nucşoară, după gust, şi pune compoziţia la fiert, ameste­când continuu. Când începe să clocotească, adaugă brânza rasă şi fierbe totul 5 minute, amestecând permanent.

Când ai obţinut o cremă omogenă, toarn-o într-un vas termorezistent uns cu unt, într-un strat de 2 cm înălţime. Lasă crema să se răcească, apoi tai-o romburi sau discuri cu ajutorul unui pahar.

Trece bucăţile prin pesmet şi prăjeşte-le pe ambele părţi în baie de ulei încins până când capătă o culoare au­rie. Scoate-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă bine şi serveste-le calde.

Blinele din cremă de Emmentaler

Blinele din cremă de Emmentaler

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.