Blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin

Printeaza

O reteta de blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin din: drojdie, zahar pudra, faina, sare, lapte, ulei de masline, sare grunjoasa de mare si boia.

Ingrediente:Blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin

  • 2 lingurite drojdie uscata cu 1/2 lingurita zahar pudra sau 1 pliculet drojdie proaspata
  • 750 g faina alba simpla
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura ulei de masline, plus inca putin pentru ungere

Pentru o pizza:

  • 1 1/2 lingurite ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa de mare sau dupa gust
  • Un varf de cutit de boia sau rozmarin proaspat, tocat marunt

 

Mod de preparare:

Daca se foloseste drojdie uscata, se dizolva zaharul in 225 ml apa calda, apoi se adauga drojdia si se lasa deoparte 15 minute sau pana cand incepe sa se formeze o spuma. Daca se foloseste drojdie proaspata, se adauga direct in faina.

Se pune faina cu putina sare intr-un castron mare. Se adauga in mijlocul ei maiaua de drojdie sau 225 ml apa calda daca se foloseste drojdie proaspata, precum si laptele si uleiul de masline. Se framanta aluatul adaugand cate putina apa calda daca este prea uscat, si se continua pana cand aluatul nu se mai lipeste de vas.

Se pune aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina si se mai framanta 5 minute sau pana devine pufos si elastic.

Se unge un castron curat cu ulei. Se pune aluatul in castron si se intoarce pe toate partile pentru a-l acoperi cu o pelicula de ulei. Se acopera cu folie de plastic si se lasa sa creasca la cald 1 ora si 30 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Se pune o tava intinsa in cuptor. Se incalzeste cuptorul la 230°C. Se asaza bucata de aluat pe o suprafata tapetata cu faina si se imparte apoi in trei bucati egale. Pentru prepararea unui blat se intinde una din bucati intr-o foaie groasa de aproximativ 1 cm, in orice forma doriti. Pentru topping se unge blatul cu ulei, se presara putina sare grunjoasa si boia sau rozmarin, dupa gust. Se foloseste un cutit ascutit pentru a cresta blatul in sferturi, asa incat feliile sa poata fi taiate usor dupa ce s-au copt.

Se pune o bucata de aluat pe tava incinsa si se coace 15-20 de minute, la mijlocul cuptorului, pana cand blatul devine crocant si se rumeneste. Nu se coc toate cele trei blaturi odata, deoarece nu vor creste in mod egal. Daca se coc doua simultan, schimbati-le pozitia intre ele in cuptor dupa 8 minute. Blatul de pizza se serveste cald sau la temperatura camerei, taiat in sferturi, in ziua in care a fost copt.

Blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin

Blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.