Blat alb

Printeaza

Blat alb

Ingrediente:Blat alb

  • 5 ouă
  • 100 g zahăr
  • 150 g făină

 

Mod de preparare:

Se freacă bine gălbenuşurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr, pînă devin ca o cremă spumoasă. Separat se bat albu­şurile, adăugind treptat restul de zahăr.

Se toarnă albuşul peste gălbenuşurile frecate, amestecînd uşor de sus în jos, ca să nu cadă albuşurile.

Se adaugă treptat făina. Se îmbracă o formă de tort cu hîrtie şi se toarnă com­poziţia de mai sus. Se coace la foc potrivit circa 30 min.

Cînd este gata, se scoate din cuptor, se întoarce forma cu faţa în jos pe o planşetă presărată cu făină şi se lasă să se răcească.

Se scoate apoi blatul din formă şi se taie orizontal în trei felii egale, care se însiropează, apoi se ung cu cremă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.