Blanchete de vitel

Printeaza

Blanchete de vitel

Ingrediente:Blanchete de vitel

  • 1 kg carne
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapă
  • 1 litru zeamă de carne
  • 2 cartofi
  • 10 morcovi
  • 10 teline, 10 bucăti arpagic
  • 5-10 ciuperci
  • 2- 2/5 linguri făină
  • 1-2 linguri lapte sau smîntînă
  • l/2 lămaie
  • pătrunjel (verde)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegem spată sau pulpă de viţel, tă­iem carnea în bucăţi de 50—60 g. O spă­lăm şi o punem într-o cratiţă cu unt fier­binte. Adăugăm ceapă tocştă mărunt, sare, piper şi amestecăm cu o lingură. Cand compoziţia începe să clocotească, iar carnea capătă o aromă plăcută, tur­năm zeama de carne fără zarzavat, amestecăm, acope­rim şi lăsăm să fiarbă.

Pregătim cartofi fierţi, mici sau făcuţi rotunzi cu forma, morcovi (acelaşi pro­cedeu) sau carote rotunde ; de asemenea sfere mici de ţelină, arpagic mărunt, ciu­perci mici. Legumele fierte le scoatem în strecurătoare.

Cand carnea este gata, răsturnăm peste ea legumele cu zeama lor, lăsand să clo­cotească, apoi tragem cratiţa la o parte.

In altă cratiţă punem unt, făină şi, amestecînd cu telul, turnăm zeama de carne strecurată. Dacă sosul este prea gros, adăugăm smantană sau lapte şi pu­ţină zeamă de carne. Turnăm peste carne şi legume, scuturand cratiţa. Mancarea nu trebuie să mai fiarbă, ci numai să stea fierbinte.

Presărăm puţin pătrunjel tocat şi ser­vim în farfurie, aşezand bucăţile de carne de jur împrejur, iar la mijloc legumele. Apoi turnăm sosul amestecat cu smantană şi zeamă de lămaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.