Blanchet din carne de gaina cu garnitura de pilaf

Printeaza

Blanchet din carne de gaina cu garnitura de pilaf

Ingrediente:Blanchet din carne de gaina cu garnitura de pilaf

  • 1,200 kg carne de găină
  • 150 g zarzavat de supă
  • 2 cepe
  • 200 g unt sau ulei
  • 4 linguri de făină
  • puţină zeamă de lămaie
  • sare
  • 2 gălbenuşuri
  • 250 g orez

 

Mod de preparare:

Carnea se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert cu zarzavatul curăţat întreg, 1 ceapă tăiată în două şi cu sare.

Pe parcurs se spumează şi cînd carnea este fiartă se scoate şi zema se strecoară. Separat se căleşte făina, foarte puţin în unt se stinge cu jumătatea de zeamă strecurată, se fierbe, apoi se amestecă cu gălbenuşurile şi cu puiţnă zeamă de lămîie.

In acest sos se pun bucăţile de carne şi se mai fierbe circa 10 minute. Separat se serveşte cu pilaf simplu, făcut din 250 g orez, 40 g unt, ceapă şi supă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.