Biscuiti umpluti cu gem sau ciocolata

Printeaza

Biscuiti umpluti cu gem sau ciocolata din: faina, unt, ou, zahar, sare, gem de capsuni sau alte fructe ori ciocolată tartinabilă.

Ingrediente:Biscuiti_umpluti_cu_gem_sau_ciocolata

  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri zahăr
  • un vârf de cuţit sare

Pentru umplutură:

  • gem de căpşuni sau alte fructe ori ciocolată tartinabilă

Mod de preparare:

Pui untul, zahărul, sarea, făina şi oul într-un bol şi amesteci până se formează o cocă. îi dai forma unei mingi, pe care o înveleşti în folie de plastic şi o ţii pentru o oră la frigider.

După această oră, scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi pe o suprafaţă presărată cu făină. Tai dreptunghiuri de aluat (depinde de cât de mari vrei să fie biscuiţeii).

Inţepi fiecare dreptunghi cu o furculiţă. Pui câte o linguriţă de gem sau de ciocolată tartinabilă, lăsând puţin din margine liberă.

Pui şi celălalt dreptunghi deasupra şi apeşi marginile, folosind o furculiţă. Ungi partea de sus a biscuiţeilor cu lapte şi îi dai la cuptor la 180°C, timp de 10-15 minute, până când partea de sus începe să se facă uşor maronie.

Biscuiti umpluti cu gem sau ciocolata

Biscuiti_umpluti_cu_gem_sau_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.