Biscuiţi cu pere

Printeaza

O reteta delicioasa de biscuiti cu pere din: faina, ciocolata neagra, unt, zahar tos, drojdie, oua, sare, lapte dulce, pere, pudra de scortisoara, pudra de cacao, zahar vanilinat si dulceata de pere.

Ingrediente:Biscuiţi cu pere

  • 500 g făină
  • 110 g ciocolată neagră
  • 100 g unt
  • 70 g zahăr tos
  • 15 g drojdie
  • 3 ouă
  • sare
  • 140 ml lapte dulce
  • 3 pere
  • o linguriţă de pudră de scorţişoară
  • o lin­gură de pudră de cacao
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • dulceaţă de pere

 

Mod de preparare:

Ouale se pun într-un castron împreună cu zahărul tos, zahărul vanilinat şi o linguriţă de sare. Se adaugă drojdia, laptele călduţ şi pudra de scorţişoară. Se pun pudra de cacao, untul topit şi răcit. Se amestecă cu un tel şi se lasă să dospească zece minute la cald.

Se toarnă peste făină, se adaugă perele date pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios. Se presară ciocolata neagră tăiată mărunt, se frământă bine ca să se încorporeze, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească 30 de minute.

Se formează un fitil, se taie rondele subţiri şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt. Se introduce tava în cuptor la foc potrivit timp de 25-30 de minute.

Biscuiţi cu pere

Biscuiţi cu pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.