Biscuiţi cu mălai şi portocale

Printeaza

Biscuiti cu malai si portocale din: zahar fin, malai, faina, sare, unt, coaja de portocala si oua.

 

Ingrediente:

  • 100g zahăr fin
  • 250g mălai
  • 100g făină
  • un praf de sare
  • 170g unt, tăiat cubuleţe (la temperatura camerei)
  • coaja rasă de la 3 portocale
  • 2 ouă mari, bătute

 

Mod de preparare:

Se amestecă zahărul cu mălaiul, făina şi sarea. Se adaugă untul moale, coaja de portocale şi ouăle.

Se bate totul cu un tel, până amestecul devine omogen. Se pune într-un şpriţ (sau într-o pungă alimentară cu un colţ tăiat) şi se şpriţează, pe hârtie de copt, biscuiţi rotunzi sau de alte forme (eu am mai făcut cercuri şi linii).

Se dau la frigider cel puţin jumătate de oră sau la congelator 10-15 minute. Se încinge cuptorul la 180ºC.

Se coc biscuiţii 7-8 minute (în funcţie de dimensiuni), până devin rumen-aurii. Se lasă la răcit pe un grătar metalic.

 

Biscuiţi cu mălai şi portocale

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Biscuiti cu seminte

Biscuiti cu seminte din: seminte de floarea soarelui, susan, sare, apa. Biscutii dietetici sunt o sursa bogata de hrana, merg cu diferite feluri de mancare si ii puteti pregati acasa, avand nevoie de putine ustensile, cum ar fi hartia de copt si o tigaie.   Ingrediente: 120gr seminte de floarea soarelui 60gr seminte susan 1/2 […]

 

retete

Biscuiți sănătoși cu fulgi de ovăz și nuci

Biscuiți sănătoși cu fulgi de ovăz și nuci din: fulgi de ovaz, faina integrala, nuci, sirop de artar, ulei de cocos, ou, extract de vanilie, pastaie de vanilie, sare. Acești biscuiți sunt o opțiune delicioasă și hrănitoare pentru gustări sau micul dejun. Fulgii de ovăz oferă fibre și energie de durată, iar nucile adaugă un […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.