Biscuiti la rece

Printeaza

O reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, desert, zahar brun, oua, extract de vanilie, faina, parf de copt, ovaz, nuci, nuca de cocos, stafide.

Ingrediente:Biscuiti la rece

  • 250g de unt moale
  • 200g de zahăr tos brun
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 200g de făină, la care adăugaţi
  • 2 linguriţe de praf de copt
  • 140g de ovăz
  • 50g de nuci tăiate bucăţi (încercaţi nuci pecan, alune sau migdale)
  • 50g nucă de cocos, deshidratată
  • 50g de stafide sau mix de fructe confiate

Mod de preparare:

Când untul este cu adevărat moale, se răstoarnă într-un bol, împreună cu zahărul. Cu ajutorul unui mixer electric, sau de mână, se bate amestecul până ce zahărul se încorporează în totalitate. Se adaugă ouăle, unul câte unul, urmate de extractul de vanilie şi un strop de sare, dacă mai e necesar.

Se adaugă făina şi ovăzul. In acest punct, amestecul va avea o consistenţă destul de rigidă. Acum este momentul să vă decideţi ce altceva v-ar mai tenta să adăugaţi orice aromă sau toate laolaltă sunt la fel de delicioase şi încorporaţi ingredientele.

Se rupe dintr-o foaie de copt o bucată mărimea. Se aşază jumătate din cantitatea de amestec în mijlocul foii, apoi, cu ajutorul unei linguri, se întinde compoziţia în centru. Se ridică o margine a foii şi se rulează până când se obţine un cilindru.

Dacă întâmpinaţi probleme cu netezitul, atunci rulaţi aşa cum aţi face cu un sucitor; trebuie să obţineţi un sul de lăţimea unei ceşti de ceai. în momentul în care aluatul este împachetat strâns, se îndoaie capetele şi se dă la congelator. Se poate păstra congelat până la 3 luni.

Pentru a da la copt se încinge cuptorul la 160° C/gaz 4 şi se desface sulul cu aluat de biscuiţi. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit se taie un disc de aprox. jumătate de cm diametru. Dacă întâmpinaţi dificultăţi, se înmoaie cuţitul înainte de a taia într-o ceaşcă cu apă fierbinte.

Se taie câţi biscuiţi este necesar, apoi se dă aluatul din nou la congelator, pentu altă dată. Se aşază pe o tavă pentru copt, lăsând spaţii mari între biscuiţi, pentru că amestecul se va întinde în timp ce este la cuptor, şi se lasă 15 minute, până ce se rumenesc deasupra. Se lasă la răcorit cel puţin 5 minute.

Biscuiti la rece

Biscuiti la rece

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.