Biscuiti cu fulgi de ovaz

Printeaza

O reteta de biscuiti cu fulgi de ovaz din: caise, unt, zahar brun, lapte condensat, fulgi de ovaz, faina si praf de copt.

Ingrediente:

  • 50 g caise uscate
  • 50 g unt moale
  • 50 g zahar brun
  • 2 linguri de lapte condensat
  • 50 g fulgi de ovaz
  • 85 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 150° C/gaz 2. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se taie caisele în bucăţi mici cu foarfecele pentru copii. Se pun untul şi zahărul într-un bol de mixer şi se amestecă bine cu o lingură de lemn. Se adaugă laptele condensat, se amestecă bine, apoi se presară fulgii de ovăz şi caisele şi se amestecă din nou. La final, se adaugă făina şi se frământă cu mâna, până se încorporează complet.

Se formează o bilă mare de aluat, care se împarte în şase părţi egale (astfel toţi biscuiţii vor fi gata în acelaşi timp). Se modelează fiecare biluţă de aluat în mână, apoi se striveşte pe suprafaţa de lucru cu ajutorul palmei.

Se dau la cuptor timp de 25-30 de minute, până devin aurii pe margini. Se lasă să se răcească în tavă. Biscuiţii se pot păstra într-un recipient etanş trei zile.

Biscuiti cu fulgi de ovaz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.