Biscuiti din cereale

Printeaza

Biscuiti din cereale din: unt, zahar, fulgi de cocos, fulgi de cereale, fructe confiate, esenta de rom, oua, zahar, ciocolata, ulei, migdale, alune.

Ingrediente:Biscuiti din cereale

  • 130 g unt
  • 125 g zahăr tos
  • 120 g zahăr pudră
  • 200 g fulgi de cocos
  • 500 g fulgi de cereale
  • 100 g fructe confiate
  • o lingură de esenţă de rom
  • două ouă
  • zahăr vanilinat
  • 300 g ciocolată neagră
  • o lingură de ulei
  • migdale
  • alune

 

Mod de preparare:

Untul se taie în cuburi şi se pune într-o oală împreună cu zahărul tos şi zahărul pudră. Se lasă până când s-au topit ingredi­entele şi au început să fiarbă.

Se opreşte focul şi se pun în oală cerealele, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, fructele confiate tăiate mărunt şi esenţa de rom. Se presară fulgii de cocos, se toarnă ouăle bătute spumă, se amestecă şi se lasă să stea zece minute.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă, se ia compoziţie cu o linguriţă şi se toarnă în tavă sub formă de grămăjoare. Se introduce tava în cuptor şi se coc timp de 10-15 minute la foc mediu sau până când au căpătat o culoare aurie.

Se lasă la răcit pe hârtia de copt sau se scot cu o paletă şi se răcesc pe un grătar de bucătărie. Ciocolata se topeşte la bain- marie, se amestecă bine cu uleiul şi se introduc fursecurile. Se aşază pe o hârtie şi se lasă până când ciocolata s-a întărit. Se mai pot adăuga alune şi migdale tăiate mărunt.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Daca nu ma insel, biscuitii astia sunt si sanatosi pe langa ca sunt foarte gustosi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.